Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea pentru zilele de duminica, luni si marti

ro

07 Feb, 2010 13:11 2114 Marime text
meteo.jpgAstăzi, viscolul continuă în sudul şi sud-estul ţării. Ninsorile vor fi mai abundente în jumătatea de est a Munteniei, în sudul Moldovei, apoi şi în Dobrogea. În restul teritoriului va ninge local. Maximele se vor încadra între minus 6 şi 4 grade.

În Capitală, după ninsoarea şi viscolul de peste noapte, continuă şi peste zi să ningă şi să bată vântul. Valorile termice vor creşte de la minus 3, minus 2 grade dimineaţă, la minus 1, 0 grade la amiază. Nu trebuie însă să neglijăm faptul că vântul ne va mai fura câteva grade bune aşa că senzaţia va fi de minus 8, minus 9 grade.
În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge viscolit, iar vântul la rafală va avea viteze ce vor depăşi 100 km/h. Ninsori vor fi şi în restul zonelor montane dar pe arii mai restrânse. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de astăzi. Maxima este de minus 4 la Predeal şi minus 6 la Sinaia cota şi 1 grad la Stâna de Vale. La vârful Toaca la prânz sunt minus 10 grade.
În Banat vremea se mai îmbunează. Mai sunt nori şi chiar ninsori dar numai izolat. Local mai cade zăpadă în Crişana, Maramureş şi Transilvania. Cu excepţia depresiunilor din estul Transilvaniei, maximele sunt pozitive. Sunt 4 grade la Timişoara şi Arad, 3 la Oradea, 4 la Cluj şi 2 la Sibiu.
În sud, este o iarnă aspră. Ninge abundent şi vântul suflă cu viteze de până la 75, 80 km/h viscolind şi spulberând zăpada. Nu este foarte frig iar maximele sunt în jur de zero grade, de la minus 2 la plus 2 grade. Vântul intens face ca senzaţia de frig să fie accentuată până la minus 8, minus 9 grade.
Şi în Dobrogea iarna este resimţită din plin. Vântul, ploaia, lapoviţa şi ninsoarea nu lasă mercurul din termometre să treacă de 2 grade la Tulcea, 1 la Cernavodă şi 4 pe litoral la Constanţa.

În Moldova, de asemenea, ninge şi bate vântul. Dar în timp ce în partea de sud a regiunii ninsorile sunt abundente şi vîntul intens. Aceste fenomene se mai restrâng şi scad în intensitate spre nord. În ce priveşte temperatura, partea de sud este favorizată. Astfel că sunt 0 grade la Galaţi şi minus 5 grade la Iaşi şi minus 6 la Suceava.

Luni ninge în toată ţara, dar ninsorile sunt mai însemnate cantitativ în Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Temperatura este în scădere cu 2, 3 grade faţă de azi. În vestul şi centrul ţării ca şi pe litoral, sunt maxime pozitive dar nu mai mari de 2 grade. În restul ţării, la prânz vor fi valori negative. Cele mai mici sunt în Moldova: minus 7 grade la Suceava, minus 6 la Bacău şi Iaşi şi minus 4 la Galaţi. În capitală, viscolul continuă cel puţin în prima parte a zilei. Vor fi doar minus 2 grade la amiază.

Marţi se poate spune că viscolul se opreşte. Mai sunt nori în ţară dar ninsori vor mai cad doar izolat în nord şi centru. Maximele zilei, de la 0 la plus 3 grade în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi de la minus 3 grade la 0 în Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Nu mai ninge nici în Capitală, şi abia apar câteva raze de soare. La amiază este minus 1 grad


Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii