Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vorbe de fumoar Judecatorul Leo din Constanta a revolutionat Dreptul in cazul Cogealac

ro

05 Aug, 2010 15:57 1627 Marime text
Potrivit lumeajustitiei.ro, directorul adjunct al INEC, procurorul Sorin Vasilache, nu prea stie pe ce planeta se afla, de vreme ce a declarat prin presa ca expertii din Institut nu au niciun statut. Afirmatia lui Vasilache i-a consterant pe expertii institutului, care se stiau de ani de zile cu statut de functionar public, mentionat in HG nr. 368/1998. Nu stim ce stie Vasilache, dar s-a aflat ca stimabilul procuror, aterizat la INEC, de la Parchetul Curtii de Apel Brasov, a fost cercetat disciplinar de catre CSM, ca urmare a mai multor sesizari din partea unor justitiabililor. Peste aceste lucrari s-a pus batista ca pe tambal, la fel ca si la numirea aceluiasi Vasilache ca director adjunct la INEC, pe trei ani. In lege scrie ca ministrul Justitiei numeste conducerea INEC din randul expertilor. Numai ca Vasilache nu este expert, ci procuror. Ba unul fata de care Inalta Curte a si dispus inceperea urmariri penale la un moment dat, intr-un dosar in care exista o plangere impotriva judecatoarei Simona Negulescu de la Brasov. Sa intelegem ca ministrul Predoiu s-a specializat in numiri pe langa lege? Ca sa numai lungim vorba, nici macar activitatea de procuror a lui Vasilache nu-l recomanda pentru vreo functie mai aparte. El fiind primul care s-a ocupat initial de cazul Gorbunov. Si cu asta am zis totul!

Caz absolut real! Sa nu credeti ca magistratii vorbesc cu totii frumos atunci cand isi dascalesc ucenicii. Ba unii exceleaza la exprimari plastice, ca sa le bage cartea mai usor in cap aspirantilor la titlul de magistrat. O procuroare cu vechime respectabila in sistem l-a dadacit pe un procuror stagiar in felul urmator: "Draga colega, sa sti un lucru, legea e ca pielea de pe p..a. O dai in sus, o dai in jos, dupa cum iti convine, numai sa ai grija sa nu tragi prea tare, sa nu se rupa!" Nu dam nume, ca nu se cuvine.

Acelasi site mai transmite un  aviz tinerilor absolventi ai INM! Dupa ce depuneti juramantul, sa nu faceti cum am auzit noi ca a facut deunazi judecatorul Leo Bourceanu, de la Judecatoria Constanta, care in sala de judecata in cazul arestarilor de la Cogealac a dat cu bata in balta. Adica, desi a fost recuzat si i s-a ridicat o exceptie, judecatorul Leo mai intai a dat arestarea, apoi a respins exceptia zicand ca el nu e instanta de judecata, si dupa ce a emis mandatele de arestare, a inaintat cererea de recuzare sefilor lui s-o judece. Felicitari Leo, tocmai ai revolutionat Dreptul! CSM ce zice?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii