Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:14 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită în România a subsecretarului de stat pentru industria de apărare a Turciei

ro

20 Sep, 2016 21:18 592 Marime text
Aflat în vizită oficială în România, subsecretarul de stat pentru industria de apărare a Turciei, Celal Sami Tüfekçi, a fost primit de către ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc. Discuţiile s-au concentrat pe subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiune şi la cooperarea bilaterală în domeniul tehnico-militar.
 
“Evoluţiile din mediul de securitate regional au fost analizate din perspectiva nevoii stringente de implementare a deciziilor politice majore adoptate de şefii de state şi de guverne la Summit-ul NATO de la Varşovia, care includ măsuri importante pentru regiunea sud-estică a flancului de est aliat”, transmite MAE într-un comunicat de presă.
 
Oficialul român a subliniat importanţa cooperării dintre cele două ţări în vederea implementării, într-o manieră credibilă şi eficientă, a deciziilor referitoare la Prezenţa Aliată Avansată Adaptată (Tailored Forward Allied Presence) pentru această regiune, pe toate cele trei componente ale sale – terestră, aeriană şi navală. Conform sursei citate, “în context, a fost reiterată importanţa avansării iniţiativelor concrete din acest domeniu, în perspectiva reuniunii ministeriale NATO de la sfârşitul lunii octombrie”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii