Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, întrevedere cu prim-ministrul Sloveniei în marja participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China - 16+1

ro

11 Apr, 2019 17:43 1261 Marime text
Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu omologul său din Republica Slovenia
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 11 aprilie 2019, la Dubrovnik, o întrevedere cu Marjan Šarec, prim-ministrul R. Slovenia, în marja participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China - 16+1.

În cadrul reuniunii, discuțiile celor doi prim-miniștri au fost axate pe aprofundarea relației bilaterale și a cooperării în plan european.

Demnitarul român a reliefat importanța intensificării dialogului politic pentru relansarea relațiilor bilaterale și a subliniat necesitatea dezvoltării cooperării economice, prin aprofundarea contactelor între actorii economici din cele două țări. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat omologului sloven invitația de a efectua o vizită oficială în România.


În ceea ce privește agenda europeană, cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii asupra dosarelor de actualitate, precum ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, migrație, viitorul Europei și pregătirea Summit-ului, din luna mai, de la Sibiu. Nu în ultimul rând, au fost discutate aspecte referitoare la politica de coeziune.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii