Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violenţa domestică ajunge la... Departamentul Egalităţii de Şanse

ro

19 Jun, 2015 13:38 813 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2015, ce prevede ca Departamentul Egalităţii de Şanse, aflat în subordinea Ministerului Muncii, să se ocupe de combaterea violenţei în familie, după creşterea numărului de decese urmare a violenţei domestice. Ordonanţa de Guvern nr. 6/2015 din 28 ianuarie prevede că Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, aflat în subordinea Ministerului Muncii, va prelua atribuţiile în domeniul combaterii violenţei în familie, după ce la finalul anului 2012 au fost înregistrate 1.200 cazuri de deces ca urmare a violenţei domestice.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a arătat că Departamentul pentru Egalitate de Şanse a elaborat un studiu în ceea ce priveşte violenţa domestică şi a ajuns la concluzia că numărul de cazuri de violenţă domestică a fost în creştere începând cu anul 2010 şi până la finalul anului 2012, datele aferente altor perioade fiind în analiză.
Potrivit actului normativ, Ministerul Muncii, prin Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, poate finanţa sau, după caz, cofinanţa programe de interes naţional care au ca scop prevenirea şi combaterea violenţei în familie, precum şi ocrotirea şi sprijinirea familiei în vederea creşterii calităţii vieţii acesteia.
Finanţările sau cofinanţările se pot face din fonduri alocate de la bugetul de stat cu această destinaţie, din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, precum şi din alte resurse, în condiţiile legii. Legea a fost adoptată de Senat pe 11 martie şi de Camera Deputaţilor pe 27 mai.

Ti-a placut articolul?

Comentarii