Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimarul de la Tuzla, Taner Reșit, şi Radu Ștefan, reţinuţi pentru 24 de ore

ro

15 Sep, 2015 18:25 2804 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de astăzi, a inculpaților Taner Reşit, viceprimar al comunei Tuzla, județul Constanța și Radu Ştefan, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există probe și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 16 august – 8 septembrie 2015, inculpații Reșit Taner și Radu Ștefan, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia din urmă, acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.

Mai mult, în același context, la data de 8 septembrie 2015, inculpatul Radu Ștefan, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța.

Inculpaților Reșit Taner și Radu Ștefan li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 16 septembrie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa foto: ziare-pe-net.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii