Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi unde slujeşte Arhiepiscopul Tomisului în această săptămână

ro

25 Oct, 2013 11:02 1412 Marime text
Sâmbătă, 26 octombrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Dimitrie” din Constanța (str. Dorobanţi nr.8), începând cu ora 9.00. 


La sfârșitul slujbei vor fi înmânate bursele „Sfântul Dumitru”, distincții acordate lunar elevilor cu performanțe școlare. În cele șase luni de când au fost instituite, au fost conferite 24 de burse, fiecare în valoare de 200 de lei.
În ajunul sărbătorii, astăzi, de la ora 17.00, preoții bisericii vor scoate în procesiune sfintele moaște ale Sfântului Constantin cel Mare, ale Sfinților Cosma și Damian și le vor așeza spre închinare într-un baldachin amplasat în fața bisericii.

Duminică, 27 octombrie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent la evenimentele prilejuite de hramul Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, desfășurate la București, la Catedrala patriarhală.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00.00, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, așezământ monahal ce își serbează hramul pe data de 28 octombrie, Sf. Ier. Iachint de la Vicina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii