Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veteranii de război din Mangalia, recompensaţi de administraţia locală

ro

29 Apr, 2014 17:06 2080 Marime text
Zeci de militari ai Garnizoanei Mangalia, ofiţeri în retragere şi rezervă, veterani de război şi cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a Veteranilor de Război. La eveniment a fost prezent edilul şef al municipiului Mangalia, Cristian Radu, care, într-un cadru festiv, i-a cinstit şi omagiat pe cei 11 veterani de război ai Mangaliei.
„Cu această ocazie, primarul a înmânat veteranilor diplome de excelenţă şi un ajutor financiar. Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat faptele de vitejie ale veteranilor de război, care au luptat pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României”, se arată într-un comunicat de presă. "În urmă cu 112 ani, prin Decretul din 29 aprilie 1902, participanţii la Războiul de Independenţă au fost declaraţi, pentru prima dată, veterani de război, oferindu-li-se astfel un onorant şi binemeritat statut", a precizat comandorul Vasile Chirilă.
La rândul său, primarul Cristian Radu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de foştii ostaşi care s-au jertfit pentru ţară. „Sunt onorat că sunt contemporan cu dumneavoastră. Ne mândrim că ne sunteţi alături şi vă asigur că meritaţi respectul întregii comunităţi”, a declarat edilul şef. În contextul evenimentului a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa Republicii din partea tuturor delegaţiilor prezente. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi.
În semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă s-a instituit, prin Legea nr.303/2007, Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită, anual, pe 29 aprilie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii