Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 12 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești proaste de la meteorologi. Frig în toată ţara. Precipitaţii în mai multe regiuni

ro

07 Apr, 2019 13:16 601 Marime text

Vreme cam amestecată în Dobrogea şi Bărăgan, soarele apare destul de rar, vântul va fi activ, iar la noapte vin şi ceva ploi. Temperaturile sunt modeste şi vântul sporeşte senzaţia de frig.

Cam acelaşi scenariu şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vânt activ astăzi, înnorări trecătoare şi temperaturi de 18...19 grade. Resimţim, însă, valori mai mici din cauza vântului, scrie stiripesurse.

În jumătatea nordică a Moldovei şi prin Bucovina se încălzeşte un pic. Şi aici mai sunt intensificări ale vântului, iar la noapte cresc şansele de ploaie. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş stăm mult mai bine cu vremea. Temperaturile cresc până la 22 de grade, vântul va adia plăcut şi noaptea va fi un pic mai caldă decât cea din urmă. Pentru vestul ţării, prognoza arata chiar bine, se încălzeşte cu vreo patru, cinci grade, atmosferă va fi agreabilă, iar vântul va avea răbufniri doar în sudul Banatului. Şi în Transilvania găsim vreme frumoasă, temperaturi cam la fel de mari ca ieri şi chiar o încălzire pe timpul nopţii. Ieri,vă spuneam că aici s-au înregistrat cele mai mari valori din ţară, 23 de grade la Albă Iulia.

Mâine prindem vreme destul de bună în vest, centru şi nord, însă prin sud o să plouă. Tot prin sud se înteţeşte şi vântul, iar presiunea atmosferică continua să scadă. Marţi vorbim de vreme instabilă şi de averse prin sudul ţării, local şi prin celelalte zone. La deal şi la munte apar şi fenomene electrice, vântul continua să aibă unele porniri, iar temperaturile se opresc la 22 de grade.

Şi miercuri avem instabilitate şi averse, de această dată în vestul ţării, la deal şi la munte. În rest, atmosfera schimbătoare.

În Bucureşti o să avem câteva zile mai neplăcute. Mâine apar ceva nori de ploaie, mai cu seamă după-amiaza şi seară. Vântul va fi activ, iar maximă rămâne pe la 16 grade. Noaptea va fi un pic de mai caldă, cu o minimă de 8...9 grade. Marţi aşteptam averse, vânt cu intensificări şi temperaturi uşor mai mari. Miercuri vedem soarele din când în când, vântul se mai domoleşte şi nu prea mai sunt semne de ploaie.

La munte, luni se anunţă vreme amestecată, nori mulţi şi ploi sporadice. De marţi, instabilitatea creşte, vin ploile şi se anunţă averse cu tunete şi fulgere. Şi miercuri vor mai fi averse, nu se linişteşte nici vântul şi se face un pic mai frig.

Ti-a placut articolul?

Comentarii