Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:41 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi sau nu remaniat ministrul Justiției, Tudorel Toader? Ce adeclarat premierul Viorica Dăncilă

ro

11 Mar, 2019 14:49 492 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, referindu-se la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că nu îi place să facă "scenarii" şi a spus că urmează să fie luată o decizie în funcţie de "ce se întâmplă", în ce priveşte moţiunea simplă pe justiţie care urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, conform Agerpres.ro

Întrebată la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD dacă, în cazul în care moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Justiţiei trece de votul Camerei Deputaţilor, Tudorel Toader ar trebui să demisioneze sau să fie reevaluat, eventual remaniat, Viorica Dăncilă a spus: "Sincer, nu-mi place să fac scenarii. Să vedem ce se întâmplă şi pe urmă vom vedea ce decizie luăm".

Atenţionată că mai mulţi lideri social-democraţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în primul rând pentru că nu şi-a asumat mai multe proiecte de ordonanţă despre care s-a discutat în şedinţele PSD, premierul a arătat că "este dreptul fiecărui coleg să îşi spună punctul de vedere".

"Aşa este în democraţie, trebuie să îi ascultăm pe toţi colegii, să analizăm ceea ce spune fiecare coleg în parte pentru a vedea care este situaţia reală. Nu am discutat despre ministrul Justiţiei, nu am avut discuţii legate de justiţie (n.r - în BPN al PSD). Suntem foarte preocupaţi în această perioadă de bugetul pentru anul 2019, este obiectivul nostru principal, având în vedere că cei din comunităţile locale îşi aşteaptă fondurile, că trebuie să mărim alocaţiile, că trebuie să investim, să avem bani pentru investiţii, deci pentru noi prioritatea este acum bugetul - de aceea vom face şi şedinţa de guvern de mâine", a completat Dăncilă.


Chestionată dacă este mulţumită de activitatea desfăşurată în fruntea Ministerului Justiţiei de Tudorel Toader, Viorica Dăncilă a spus că se poate exprima doar ca prim-ministru, arătând că un ministru are nevoie şi de susţinere politică.

"Eu pot să spun din punct de vedere al primului ministru, da, după cum ştiţi, suntem un guvern politic şi trebuie să avem în vedere şi ceea ce susţine sau ceea ce reproşează coaliţia de guvernare. Pe lângă susţinerea primului ministru, eu cred că este nevoie ca fiecare ministru să aibă susţinere politică", a afirmat Dăncilă.


Premierul a susţinut că nu a văzut niciunul dintre textele ordonanţelor de modificare a Codurilor penale şi procedură penală sau referitoare la completuri, despre care ministrul Tudorel Toader spunea că le are.

"Nu am văzut încă textul ordonanţei, când o să îl văd, vom decide. Pe niciuna dintre cele două", a spus Dăncilă.


Întrebată dacă discuţiile care vor urma cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vor viza subiectul ordonanţelor, Viorica Dăncilă a spus că, după ce va discuta cu oficialul european, va anunţa despre ce s-a discutat şi ce decizii s-au luat.

"Nu pot să anticipez despre ce voi discuta cu domnul Timmermans. În cadrul discuţiilor, probabil va fi abordat şi subiectul legat de justiţie, dar mai sunt şi alte subiecte pe care trebuie să le discutăm, nu numai cel legat de justiţie. Cred că în ultima perioadă singurul nostru subiect a fost cel legat de justiţie. Pe mine, ca şi prim-ministru, pe lângă justiţie, mă preocupă şi problemele economice, mă preocupă investiţiile, investiţii în sănătate, în educaţie, în infrastructură, pentru mine acestea sunt prioritare, creşterea alocaţiilor, sunt subiecte prioritare, pe lângă subiectul justiţie. După ce voi avea discuţia cu domnul prim-vicepreşedinte Frans Timmermans, o să comunic ceea ce am discutat. (...) Bineînţeles că îmi doresc o cooperare foarte bună cu Comisia şi cred că întâlnirile pe care le-am avut, întâlnirile la Bruxelles, cât şi în ţară, au demonstrat acest lucru. Îmi doresc o bună cooperare cu toate instituţiile europene, vreau să cunosc punctul de vedere. Asta nu înseamnă că trebuie ca fiecare punct de vedere să fie neapărat acceptat, pot fi argumente pro şi contra, pot fi dezinformări care vedem că ajung la Bruxelles foarte des şi trebuie să vorbim despre lucrurile concrete şi lucruri reale", a mai spus premierul. 

Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Tudorel Toader

Ti-a placut articolul?

Comentarii