Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Se întorc acasă 30 de turişti români şi un căţel, aduşi la Constanţa din "iadul" de la Albena

ro

22 Jun, 2014 14:31 2401 Marime text
Convoiul Ministerului Administraţiei şi Internelor a pornit în urmă cu câteva minute din Albena spre Constanţa. 33 de persoane vor fi aduse în ţară cu autocarul pus la dispoziţie de Guvern. Dintre cele 33 de persoane,  şase sunt copii cu vârste cuprinse între nouă luni şi 12 ani. Opt dintre turiştii români care rămăseseră izolaţi în hotelurile din Albena sunt constănţeni. De asemenea, din convoi  fac parte şi maşini-platformă care aduc în ţară şapte maşini aparţinând turiştilor români, avariate în urma viiturilor catastrofale de pe litoralul bulgăresc. Unul dintre turiştii care vine în ţară are cu el şi un căţel. Convoiul este însoţit până la punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche de maşini ale Poliţiei bulgare. De la Vama Veche până în ţară va fi preluat de maşini ale Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Update

Iată  Comunicatul de presă transmis de Guvern:

Din situaţia transmisă de reprezentanţii misiunii diplomatice aflaţi la faţa locului, în urma solicitărilor turiştilor români, afectaţi de inundaţiile produse în data de 20.06.2014 în staţiunea Albena-Bulgaria, vor fi aduse în ţară 30 de persoane şi 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme, 3 vor rămâne în municipiul Constanţa, B-dul Aurel Vlaicu nr.133, lângă reprezentanţa Mercedes - parcare pusă la dispoziţie, cu titlu gratuit, de Primăria municipiului Constanţa, iar 5 vor fi transportate până în municipiul Bucureşti - parcarea Pasaj Victoria, pusă la dispoziţie, cu titlu gratuit, de Primăria generală a municipiului Bucureşti.
Începând cu data de 22.06.2014 ora 14.00, cu sprijinul autorităţilor bulgare şi române, convoiul format dintr-un autocar şi autoplatformele care transportă autoturismele avariate au început deplasarea către punctul de frontieră Vama Veche-România, urmând a continua cursa către locurile stabilite din municipiul Constanţa, respectiv municipiul Bucureşti. Din datele comunicate de reprezentanţii misiunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situaţiei la normalitate, o parte din turiştii români au optat să-şi continue sejurul în staţiune. Începând cu data de 21.06.2014 ora 16.30 şi până la această oră, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat un număr 78 de autoturisme cu 260 persoane care s-au întors din staţiunea Albena.

UPDATE, Comunicat ISU, ora 15.38

Convoiul cu cetăţenii sinistraţi în Albena va ajunge în Constanţa la ora 16:30 pe bulevardul  Aurel Vlaicu nr .134, în parcarea de lângă Autoklass.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii