Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Percheziţii la Constanţa Reţea destructurată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor

ro

23 May, 2014 11:42 2954 Marime text
Ieri, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanta. Potrivit oamenilor legii, au fost recuperate bunuri, obiecte ale infracţiunilor anterior menţionate, în valoare de 14.957 lei, ce au fost predate părţilor vătămate.

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au efectuat cercetări cu privire la activitatea infracţională Serviciului Investigarea Fraudelor au efectuat cercetări cu privire la activitatea infracţională a patru bărbaţi, care în perioada martie - aprilie 2014, prin atribuirea de calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti, au achiziţionat mai multe obiecte de mobilier, pe care în momentul preluării le-au achitat prin emiterea unui bilet la ordin falsificat şi, ulterior, le-au valorificat în interes personal. Potrivit unor surse, Andrei-Alexandru Cârlova, de 23 de ani, Rediu Florin, de 36 de ani, Eugen Tudorof, de 41 de ani şi Doşan Căldăranu, de 44 de ani se prezentau ca fiind reprezentanţi ai firmei SC Valsoft SRL din Bucureşti, achiziţionau mobilă de birou şi de interior cu bilet  la ordin falsificat, urmând ca ulterior să o valorifice în interes personal. Tot potrivit acestora, cei patru fac parte dintr-o reţea din care fac parte şi Mihai Lupu, Marian Lupu şi Ahduan Iuseir, toţi trei din Constanţa. Amintim că în cauza ultimilor trei bărbaţi amintiţi au fost efectuate percheziţii pe data de 18 arilie, cei trei fiinc suspectaţi că achiziţionau diverse bunuri, pe care le achitau cu file de CEC false sau bilete la ordin fără acoperire. Ulterior, marfa era valorificată în interes personal. Prejudiciul estimat se ridică la suma de 497.240 de lei.
Faţă de Andrei-Alexandru Cârlova s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat  Judecătoriei Constanţa cu propunere de luarea a măsurii de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

UPDATE.Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa

La data de 23.05.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Cârlova Andrei Alexandru cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În fapt, în sarcina inculpatului s-a reţinut că în luna martie 2014, împreună cu inculpaţii Stanciu Nicolae şi Lipan Liliana arestaţi preventiv în aceeaşi cauză începând cu data de 30 aprilie, i-au indus în eroare pe reprezentanţii unei societăţi comerciale cu ocazia achiziţionării unor piese de mobilier în valoare de 11.181 lei, prin aceea că şi-au declinat în mod ireal calitatea de reprezentanţi ai SC V.N. SRL, sens în care Cârlova Andrei Alexandru a prezentat o copie a certificatului de înmatriculare aparţinând SC V.N. SRL, a semnat în calitate de reprezentant al societăţii pe factura emisă pentru bunurile achiziţionate şi pe procesul-verbal de predare-primire a mărfii, atribuindu-şi date de identitate false şi a utilizat un ordin de plată falsificat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii