Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:08 10 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Patronul Cancan a fost eliberat pentru o cauțiune uriașă

ro

19 Nov, 2015 00:03 1806 Marime text
Radu Budeanu, patronul Cancan, a fost pus sub control judiciar de DNA, însă nu oricum. Se pare că lui i s-a stabilit o cauțiune enormă: 2.000.000 de lei. În același dosar, la începutul lunii, și Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar tot pentru o cauțiune uriașă, însă la ea a fost mai mare, adică 5.000.000 de lei.
 
Radu Budeanu este suspectat că ar fi implicat într-un dosar de trafic de influență. În același dosar sunt implicați Elena Udrea și Bogdan Buzăianu. În cursul zilei de astăzi, omul de afaceri a fost ridicat de DNA și adus la audieri în al treilea dosar deschis pe numele Elenei Udrea. Potrivit procurorilor, Radu Budeanu ar fi fost folosit ca intermediar pentru plata unei așa-numite mite de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu către fostul ministru al Dezvoltării.
 
În urmă cu o lună, procurorii DNA au percheziționat sediul Cancan TV. Procurorii au luat mai multe documente şi alte probe, într-un dosar de spălare de bani şi trafic de influenţă.

UPDATE, ora 9.46:

Potrivit datelor oficiale, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune (2.000.000 lei), pe o durată de 60 de zile începând de la data de 18.11.2015, față de inculpatul Radu Ioan Budeanu, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de: trafic de influenţă, în formă continuată și spălare de bani.
 
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :
 
În vara anului 2010, inculpata Udrea Elena Gabriela în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediul inculpatului Budeanu Radu Ioan, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
 
În acelaşi context, la sfârşitul anului  2011, inculpatul Budeanu Radu Ioan a primit de la acelaşi om de afaceri o parte din suma de bani pretinsă de inculpată.
 
La începutul anului 2012, în scopul menţionat mai sus, inculpatul Budeanu Radu Ioan i-a remis inculpatei Udrea Elena Gabriela suma de 3.800.000 USD primită de la omul de afaceri şi i-a înlesnit preluarea unei creanţe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media.
 
Pentru a ascunde adevăratul beneficiar al creanţei de 900.000 de euro, şi implicit adevăratul proprietar al firmei respective cu activitate în mass media, inculpatul Budeanu Radu Ioan a facilitat inculpatei Udrea Elena Gabriela încheierea unui contract de novaţie cu schimbare de creditor, între firma omului de afaceri şi o altă societate recomandată de inculpata Udrea Elena Gabriela.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Budeanu Radu Ioan trebuie să respecte următoarele obligații:
 
a)  să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,
b)  să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c)  să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.
 
Inculpatului Budeanu Radu Ioan i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
De asemenea, inculpatul Budeanu Radu Ioan va depune o cauțiune în valoare de 2.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.
 
Inculpatului Budeanu Radu Ioan i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă.
 
Inculpatului Budeanu Radu Ioan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.sursa foto: jurnalistii.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii