Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - „Este cea mai mare bătaie de joc posibilă“ Simona Anastasia Tănase, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

ro

08 Dec, 2014 13:14 7525 Marime text
Simona Anastasia Tănase a fost condamnată de judecatoarea Mirela Pastoreanu, de la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, la 3 ani de închisoare suspendarea sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Ea l-ar fi accidentat pe Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, care a rămas fără un picior. Accidentul a avut loc în anul 2010 în faţa Teatrului Fantasio

Iata decizia magistratilor

„Obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Constanţa la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. d) C. pen. impune inculpatei să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Inspectoratului şcolar judeţean/ Agenţia judeţeană de ocupare şi formare Constanţa, pe o perioadă de 120 zile lucrătoare.
Achită pe inc. Cristea Marian pentru săv. infr. prev. de art. 273 N.c.p. cu aplic. art. 5 N.c.p. III. În baza art. 397 alin. 1 c.p.p. şi art. 23 alin. 1 c.p.p. consfinţeşte contractul de tranzacţie din 24.03.2014 încheiat între partea civilă Chioaru Gheorghe şi asigurătorul SC Uniqua Asigurări SA, având ca obiect achitarea în totalitate a pretenţiilor materiale şi morale în cuantum de 80.000 euro- echivalent a 380.936 lei formulate de către partea civilă.
Admite acţiunea civilă formulată de părţile civile Spitalul Clinic de urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă Constanţa şi obligă asigurătorul SC Uniqa Asigurări SA, la plata către acestea a sumelor de 12.321 lei şi 752,27 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând c/v cheltuielilor de spitalizare acordate părţii civile. Obligă pe inc. Tănase Simona Anastasia la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat“.


Decizia nu este definitiva ea putand fi atacata cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au susţinut  la acea vreme că Simona Anastasia Tănase, în vârstă de 19 ani, fata unui comisar de la Garda Financiară din Constanţa, se afla la volanul unui autoturism marca BMW, model X6, şi se deplasa pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, au continuat poliţiştii, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, ar fi pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi „Dia Auto”. Ulterior impactului, BMW-ul a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, accidentându-l grav pe Gheorghe Chioaru. După mai multe intervenţii chirurgicale, preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România şi-a pierdut un picior.

UPDATE 13.40

„Este cea mai mare bătaie de joc posibilă. Pentru ea, pedeapsa este nimic. Cum pot s-o iert eu pe fata asta. Nu mă las. Merg până în pânzele albe”, ne-a declarat Chioaru, nemultumit de decizia judecatorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii