Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Accident feroviar în Italia. Un tren a deraiat în urma impactului cu un camion. Un român ar fi decedat în accident

ro

24 May, 2018 10:04 2181 Marime text
Două persoane au fost ucise şi mai multe altele rănite în deraierea unui tren produsă în noaptea de miercuri spre joi în nordul Italiei, nu departe de Torino, au anunţat mass-media italiene citate de Antena3.ro. 
 
Trenul a deraiat după ce a lovit un camion de mare tonaj oprit la un pasaj cu puţin înainte de trecerea garniturii de tren şi trei vagoane au sărit de pe şine în urma impactului, potrivit imaginilor canalelor de televiziune.
 

"La 23:20 (21:20 GMT), trenul regional 10027 Torino-Ivrea a lovit un camion greu care, după ce a rupt bariera la o trecere peste calea ferată, s-a oprit pe şine. Potrivit primelor informaţii, conductorul trenului a murit şi mai mulţi pasageri au fost răniţi", a indicat într-un prim comunicat compania ce gestionează reţeaua feroviară RFI.

 
Potrivit presei, a doua victimă este un bărbat aflat într-o camionetă.

Potrivit ANtena3.ro, Ministerul Afacerilor Externe anunță că printre răniți este și o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost tratată și a părăsit spitalul în această dimineață.
 
Potrivit presei italiene, un alt român ar fi fost ucis în accident, fiind în mașina care însoțea camionul. Era un transport agabaritic, însă informația nu a fost confirmată, deocamdată, de MAE.
 
Cotidianul La Stampa din Torino, citat de France Presse, scrie că potrivit martorilor oculari, accidentul s-a produs deoarece camionul de mare tonaj, înmatriculat în Lituania, era un "convoi excepţional", transportând o încărcătură deosebit de mare.
 
Camioneta ce preceda vehiculul greu ar fi traversat fără probleme trecerea, dar când barierele au început să coboare, camionul de mare tonaj nu a reuşit să frâneze la timp şi s-a oprit pe calea ferată, potrivit aceleiaşi surse.
 
Mai multe persoane au fost spitalizate, inclusiv patru în stare gravă, potrivit mass-media.

UPDATE

Agenția de presă italiană ANSA anunță că printre victimele decedate se numără și un român în vârstă de 64 de ani. Potrivit Digi24, românul se afla în convoiul care escorta TIR-ul și s-ar fi dat jos pentru a ridica bariera, când a avut loc accidentul.
 
A doua victimă decedată este mecanicul trenul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii