Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Ambasadorul SUA, Hans Klemmn - „În vizita mea scurtă în Constanța am observat că România se luptă cu corupția” (galerie foto)

ro

31 May, 2016 15:01 3956 Marime text
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, este prezent în aceste momente la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, unde ţine un discurs în faţa profesorilor şi studenţilor.
 
Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, ţine, în aceste momente, un discurs pe probleme legate de relaţiile SUA – România şi  priorităţile mandatului său, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.
 
„Mulțumesc pentru că mi-ați oferit ocazia să vorbesc cu voi. Sunt onorat că în prima zi în Constanța sunt aici”, a declarat oficialul. 


UPDATE 3, ora 15.32:
 

Întrebare de la o elevă: „Rusia reprezintă o ameninţarea pentru ţara noastră?”
 
Hans Klemm: „Nu! Rusia știe asta dar continuă să spună lucruri nebunești. 0 amenințări din partea Rusiei”



UPDATE 2, ora 15.14:


„Prioritatea numărul trei este să promovez prosperitatea. Aceasta este o zona în care președintele și prim-minitru m-au rugat să încurajez firmele americane să investească în România pentru crearea de noi locuri de muncă. De exemplu o să îmbunătățesc schimbul de experiență între universități: românii să meargă în SUA, iar cei din SUA să vină în România pentru a studia sau pentru a cerceta. Sunt interesat să găsim și alte modalități pentru a dezvolta relația SUA – România”, a completat ambasadorul Hans Klemm.
 
„Scopul final este să creăm o Românie puternică, democratică și prosperă”, a mai precizat oficialul.
 
Profesorul Alina Ciugureanu va modera dialogul dintre Hans Klemm și studenți. 

 

UPDATE 1, ora 15.05:

„Prima prioritate ca ambasador este să promovez securitatea României și a SUA, avem o cooperare puternică din toate punctele de vedere care se extinde din ce în ce mai mult. Acesta necesită foarte multe eforturi. Am petrecut puțin timp cu comandantul Forțelor Navale și am discutat despre îmbunătățirea securității”, a mai spus Hans Klemm.
 
„Prioritatea numărul doi este să promovez democrația. În vizita mea scurtă în Constanța am observat că România se luptă cu corupția. O luptă agresivă contra corupției. Pot să vă asigur că atât timp cât voi fi ambasador în România vă puteți baza pe suportul meu. Vom lupta pentru libertatea presei, a exprimarii, a religiilor. Astea sunt valorile democrației”, a completat ambasadorul SUA la București. 


Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii