Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Petrecerea din Heaven's Hell nu a fost amânată Cluburile din Constanța își închid porțile din respect pentru familiile îndoliate

ro

31 Oct, 2015 15:23 4673 Marime text
Cluburile din Constanța își arată solidaritatea pentru familiile îndoliate care și-au pierdut persoanele dragi în urma incendiului de aseară petrecut la Clubul Colectiv din Capitală.
 
În acest sens, au postat mesaje pe rețeaua de socializare Facebook, prin care anunță faptul că aceste cluburi vor fi închise, unele chiar anulând concertele pe care trebuiau să le aibă în această seară.
 
Astfel, reprezentanții Clubului Fratelli au anunțat că localul va fi închis în semn de solidaritate.


„În aceste momente grele, cuvintele sunt de prisos. Înainte de orice, suntem oameni. Durerea este a noastră, a tuturor. Într-o zi de doliu este important să fim alături de toţi cei afectaţi de această tragedie. Toate cluburile Fratelli sunt închise.”, potrivit mesajului transmis de reprezentanții Fratelli pe pagina de Facebook.
 
De asemenea, Clubul Doors din Constanța a anulat un concert în această seară, care ar fi trebuit să fie susținut Dan Helciug și Spitalul de Urgență.
 
„Din solidaritate cu familiile îndurerate în urma tragediei de aseară din clubul bucureștean, concertul Dan Helciug și Spitalul de Urgență anunțat pentru această seară se va reprograma în data de 27 noiembrie. Mulțumm frumos pentru înțelegere.”, este mesajul scris pe pagina de Facebook de reprezentanții clubului Doors.
 
Tot aici, a lăsat un mesaj și solistul trupei, Dan Helciug. „Suntem în doliu național de aceea rugam publicul din Constanța să ne înțeleagă că din motive evidente, amânăm concertul din seara asta din Doors Club. Mulțumim pentru întelegere”, a transmis Dan Helciug. 

Reprezentanții clubului Doors au declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că localul va fi deschis în această seară în regim de cafenea, cu program redus în semn de solidaritate. PR-ul localului, Amelia Stănescu, a precizat, la rândul ei, că: „Nu e moral, nu e firesc, să petrecem în astfel de condiţii. Doors e în doliu!".

UPDATE 4, ora 19.19

Deşi mai multe cluburi din Constanţa au anunţat că îşi vor închide porţile în urma incendiului de aseară petrecut la Clubul Colectiv din Capitală, petrecerea programată, de la ora 22.00, în Heaven's Hell nu a fost amânată. Am încercat să îi contactăm pe reprezentanţii clubului, însă telefonul, până la ora publicării acestui update, este deconectat.



UPDATE 3, ora 17.40

Cei de la Argo Pub au anunţat că, în semn de solidaritate faţă de victimele incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti, petrecerea de Halloween nu se mai ţine. „Ne exprimăm regretul profund pentru evenimentele tragice întâmplate. Condoleanţe rudelor şi apropiaţilor victimelor”.

 

UPDATE 2, ora 16.58

Persoane din București au creat un grup pe Facebook, intitulat „NIMENI în cluburi! ASTAZI NU IEȘIM ÎN CLUB!”, prin care invită întreaga populație să țină seama de acest mesaj.
 
„Unii au prieteni, alţii rude sau simple cunoştinţe care au murit, au fost rănite sau au scăpat din infernul din clubul Colectiv. Oricum ar fi, nu poţi rămâne indiferent la o asemenea tragedie!! Cu toţii suntem revoltaţi, îngroziţi, şocaţi, ne întrebăm "cum este posibil"..Cum este posibil să funcţioneze un asemenea "club"? O bodegă? Pentru că lumea merge acolo! Dacă lumea nu le-ar frecvenţa, s-ar închide!
Haideţi că ASTĂZI să facem altceva decât să ieşim în club, să realizăm că putea fi orice alt club şi oricare dintre noi, doamne fereşte! Din respect pt cei care au murit şi pt a lua atitudine să nu se mai întâmple aşa ceva!
Haideţi că ASTĂZI să NU ieşim în cluburi, baruri sau alte bodegi! Să ne anulăm ieşirile în cluburi, să ne petrecem seară în alt fel decât să ieşim în club! Să "protestăm" în felul acesta pentru că patronii să înţeleagă că nu pot face bani oricum şi cu orice preţ, autorităţile să înţeleagă că nu pot da oricum aprobări, să înţeleagă toţi că nu mai putem merge pe principiul "Lasă că merge şi aşa!" Să nu se mai joace cu vieţile amenilor! Să se facă controale amănunţite, să fie publicate cluburile care nu au avize de funcţionare şi care reprezintă un pericol pentru clienţi! Altfel, peste o luna, două, trei se uită..trebuie să luăm atitudine!
Ieşim, bem, ne distrăm, dar nu ştim la ce riscuri ne expunem! Conştientizăm doar când se întâmplă o astfel de tragedie! Aflăm apoi de la tv că locurile astea de fapt nu au autorizaţie de la pompieri sau că personalul care activează înăuntru este necalificat...acum ne întrebăm "oare câte cluburi chiar au toate autorizaţiile?"
Haideţi să nu rămânem indiferenţi! 90% din tineri cred că măcar o dată au ieşit într-un club! Puteau fi alţii aseară acolo..E vorba de siguranţă noastră, de VIAŢă NOASTRĂ!
În seară asta postăm poze cu ce facem şi hastagul #nimeniincluburi
 
Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută trebuie să mobilizeze oamenii în adevăratul sens al cuvântului. Degeaba condamnăm faptul că majoritatea cluburilor au doar o singură ieşire şi nu au sisteme de aerisire dacă continuăm să le frecventam. Hai să facem un "efort" şi să lăsăm cluburile goale într-un week-end, două, trei .. poate le dăm ceva de gândit patronilor care "nu au vreo vină" dar fac averi ... şi nu numai lor.
Nu schimbăm nimic distribuind poze pe facebook.
Condoleanţe.
PS: Va rog, cei care puteţi, mergeţi şi donaţi sânge la spitale!
Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au murit şi să le dea multă sănătate celor aflaţi în spitale!”, este mesajul integral postat pe grupul creat pe pagina de Facebook. 

UPDATE 1, ora 16.10
 
Şi Goblin din Constanţa va fi închis în această seară. „Gândurile noastre se îndreaptă spre toţi prietenii, colaboratorii şi cunoscuţii noştri care au fost prinşi în această tragedie. Onorăm doliul naţional şi transmitem sincere condoleanţe familiilor şi prietenilor celor decedaţi", au spus cei de la Goblin. 

Reprezentanţii Clubului Phoenix au declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că au luat decizia de a anula concertul de mâine seară, care ar fi fost susţinut de Rona Hartner şi Marius Mihalache.
 
Pe de altă parte, până la ora publicării acestui articol, cei de la Argo Pub încă nu ştiau dacă vor închide sau nu localul în seara aceasta.

Sursa foto: someseanul.ro, Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii