Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Bilanțul a crescut la 14 morți după scufundarea vasului de mici dimensiuni în Marea Neagră

ro

17 Oct, 2015 21:53 2301 Marime text
 
Tragedie în Marea Neagră! Cel puțin 12 persoane au murit astăzi în scufundarea unui mic vas de pasageri în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, au anunțat autoritățile regionale, informează AFP, potrivit agerpes.ro.
 
„Cauza tragediei: o furtună violentă și lipsa vestelor de salvare. Douăsprezece persoane înecate au fost găsite. Alta încă este căutată”, a declarat Volodîmîr Jmak, prim adjunct al guvernatorului regiunii Odesa.
 
Tot el a specificat faptul că în total 36 de persoane se aflau la bordul ambarcațiunii, iar celelalte 23 de persoane au putut fi salvate. 


UPDATE 1, 16.40: 

 
Astăzi au mai fost găsite încă două trupuri neînsuflețite după naufragiul navei cu pasageri în Marea Neagră. Astfel, bilanțul s-a ridicat la 14 morți, potrivit anunțului făcut de poliția ucraineană, conform agerpres.ro.
 
Mihail Shakashvili, guvernator Odessa: „Cred că accidentul a avut loc din cauza  neglijenţei şi atitudinii criminale  atât a echipajului cât şi a celor care ar trebui  să controleze ca astfel de lucruri să nu aibă loc.”, potrivit știri.tvr.ro.
 
De asemenea, autorităţile au deschis o anchetă prin care vor să afle dacă ambarcaţiunea era supraîncărcată, asta pentru că vasul de mici dimensiuni a fost construit pentru 15 persoane, inclusiv cei trei membri ai echipajului. 


UPDATE, 22.10:

Vasul s-a scufundat în jurul orei 15.30 (12.30 GMT), potrivit agerpres.ro. 

În prezent 18 dintre persoanele salvate sunt spitalizate, a mai declarat Volodîmîr Jmak. 

Pe pagina personală de Facebook, guvernatorul regiunii, fostul președinte reformator georgian Mihail Saakașvili, a anunțat că își întrerupe o vizită la Lviv, în vestul Ucrainei, pentru a ajunge la locul tragediei în apropierea satului Zatoka, situat la aproximativ 50 km de Odesa.




Sursa foto: wikiwand.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii