Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universităţile de la Marea Neagră şi-au dat întâlnire la Ovidius

ro

14 Aug, 2012 12:58 1082 Marime text

În perioada 15-25 august, reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră în colaborare cu Universitatea Ovidius şi mai multe universităţi membre RUMN, organizează Şcoala Internaţională de Vară cu tema „Concepte Avansate şi Perspective în Managementul Surselor Energetice Regenerabile". Evenimentul se derulează în cadrul proiectului ARGOS "BSUN Joint Master Degree Study Program on the Management of Renewable Energy Sources" finanţat de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Regionale prin intermediul Black Sea Basin Joint Operational Programme 2007-2013. La lucrările Şcolii de Vară vor participa peste 100 de studenţi de la programe de masterat şi doctorat din România, Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Moldova. Lectorii invitaţi sunt specialişti de mare prestigiu internaţional din Italia, Austria, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Moldova, România şi Azerbaijan. Programul Şcolii de Vară include, în afara cursurilor şi a activităţilor practice ale studentilor, vizite la Staţia de Epurare Constanţa Sud - RAJA, Platforma de incinerare a deşeurilor de la Fabrica de Ciment Lafarge Medgidia şi vizita Parcului Eolian al Societatii Monsson.

In mod special, pentru acest eveniment a fost invitata o caravana mobila pentru demonstrarea tehnologiilor utilizate in valorificarea energiilor regenerabile de la Institutul pentru Cercetari in Domeniul Tehnologiilor Energetice pe Baza de Hidrogen (ICHET) de la Istanbul, si caravana mobila a Societatii Ecohornet Bucuresti pentru prezentarea incineratoarelor pe baza de biomasa peletizata.

Activitatile derulate pe durata Scolii de Vara au ca scop orientarea studentilor catre cele mai avansate abordari in managementul surselor energetice regenerabile si a domeniilor de actualitate pentru activitatea de cercetare stiintifica.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii