Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment literar important Uniunea Scriitorilor a premiat, azi, autorii dobrogeni

ro

25 Apr, 2015 21:59 2237 Marime text
Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor a organizat, azi, evenimentul de acordare a premiilor  pe anii 2013 - 2014. Festivitatea a avut loc la Muzeul Național de Artă din Constanța. Juriul a fost alcătuit din Angelo Mitchievici (istoric literar) și membri - prof. univ. Nicolae Rotund (istoric și critic literar) și Ovidiu Dunăreanu (scriitor). Prezentarea premiilor a fost realizată de către președintele Filialei Dobrogea, Angelo Mitchievici și scriitorul Ovidiu Dunăreanu.

Premiile pe 2013

Premiul pentru Poezie a fost adjudecat de Iulia Pană, Premiul pentru Proză de Paul Sârbu, Premiul pentru Istorie și Critică Literară – Emin Emel, Premiul pentru Teorie Literară – Alina Buzatu, Premiul Opera Omnia – Ion Roșioru.

Premiile pe 2014

Premiul pentru Debut În Roman – Constantin Costache, Premiul pentru Poezie – Marian Dopcea, Premiul pentru Proză – Ioan Roman, Premiul Opera Omnia – Apostol Gurău.

La nivelul creației, dar și a istoriei ideilor literare, mentalităților și a imaginarului, prin intermediul scriitorilor ei, Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor configurează spațiul de cultură dobrogean într-o dimensiune multiculturală, cu deschidere europeană și balcanică. Scriitorii Filialei s-au făcut remarcați în panorma istoriei intelectuale și literare a Dobrogei cu un timbru particular, iar geografia literară a acestui teritoriu le datorează unele dintre cele mai spectaculoase, mai pitorești forme de relief.
Festivitatea s-a bucurat de prezența pianistului Bogdan Pârlea, din orchestra teatrului Fantazio, regizor muzical al Teatrului Național din Constanța și membru al UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii