Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:26 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în această seară

ro

06 Jan, 2017 18:08 957 Marime text
SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi resincronizata la Sistemul Energetic National in cursul serii zilei de 06.01.2017.
 
Decizia de reconectare a Unitatii 1 la SEN este luata in consultare cu Dispecerul Energetic National, pe fondul tendinţei de stabilizare a condiţiilor meteorologice in zona Dobrogea, conform prognozei comunicate de Administratia Nationala de Meteorologie, condiţii care reduc riscul apariţiei unor noi perturbaţii in SEN.
 
Unitatea 1 a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața aceleiasi zile, ora 08:25, din cauza unei perturbații pe o linie de evacuare putere de 400KV în SEN, apartinand operatorului de transport a energiei electrice, datorită condiţiilor atmosferice severe din zona Dobrogei.
 
Perturbația  a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la SEN, reactorul ramanand in functiune la un nivel redus de putere, pregatit pentru reconectare in orice moment.
 
Pe perioada opririi, sistemele centralei au functionat conform proiectului si nu a existat niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei si mediului inconjurator.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii