Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:02 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din Constanţa a fost salvat de salvamontişti! (video)

ro

07 Mar, 2016 07:42 1585 Marime text
 
Un tânăr din Constanţa a fost salvat de salvamontişti după circa 10 ore. El se rătăcise pe munte şi avea piciorul rupt. 

Pentru această misiune de căutare-salvare şi acordarea primului ajutor la faţa pentru tânărul de 28 de ani, au fost alertați atât Salvatorii montani din cadrul Salvamont Victoria cât şi jandarmii montani din cadrul Postului montan Sâmbăta de Sus ai inspectoratului de jandarmi judeţean Braşov.
 
Tânărul se afla pe unul din traseele montane din masivul Făgăraş. Se pare că el alesese unul din traseee dificile, care leagă Vf. Moldoveanu de valea Viştea Mare. El nu era singur, ci împreună cu un coleg care i-a ţinut companie până la ajungerea echipelor de căutare-salvare, Salvamont-Jandarmi.
 
Constănțeanul a cerut ajutor alvamontiștilor deoarece suferise o accidentare, posibilă fractura de tibie, și nu se putea deplasa. Când a fost găsit, prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, un salvamontist din cadrul Salvamont  Braşov a solicitat elicopterul pentru transportarea persoanei accidentate. El a constatat, atunci când a ajuns lângă constănțean, că avea într-adevăr fractură de tibie. Victimei i s-a acordat primul ajutor.
 
Și de parcă lucrurile nu erau suficient de complicate, iar durerile constănțeanului nu erau destul de mari, elicopterul SMURD de la Mureș a anunțat că nu va putea decola spre zona respectivă din cauza  condiţiilor meteo, așa că salvamontiștii s-au văyut nevoiți să reînceapă coborârea victimei. Aproape trei ore a durat până cînd s-a ajuns cu victima la baza masivului unde erau şi maşinile de intervenţi unde erau şi maşinile de intervenţie. După circa jumătate de oră, constănțeanul a fost predat echipajului SMURD în apropierea postului montan de la Sâmbăta de sus, care l-a transportat de urgenţa la Spitalul municipal FăgăraşFotografia are doar scop ilustrativ, nefiind de la  faţa locului

Ti-a placut articolul?

Comentarii