Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:28 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român, urmărit internaţional, a fost extrădat astăzi

ro

05 Nov, 2015 14:14 764 Marime text
Poliţiştii Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat astăzi o misiune de preluare, sub escortă, de pe Aeroportul Internaţional din Londra, a unui bărbat, de 40 de ani. Acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la executarea unei pedepse de 6 ani de închisoare pentru comiterea a 21 de infracţiuni de luare de mită, favorizarea infractorului, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi fals material în înscrisuri ofociale.
În sarcina acestuia, Curtea de Apel Braşov a reţinut că, în perioada 2009-2010, a comis mai multe fapte de corupţie în legătură cu funcţia deţinută, direct sau prin intermediul altor persoane.
La data de 18 iunie 2014, Biroul Naţional Interpol Bucureşti a dispus urmărirea internaţională în vederea arestării a persoanei condamnate, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel Braşov. În urma cooperării poliţieneşti internaţionale între Poliţia Română şi autorităţile şi ataşaţii de afaceri interne din Franţa şi Marea Britanie,  beneficiind de sprijinul SRI, la data de 30 octombrie 2014, bărbatul a fost arestat provizoriu în Marea Britanie.
După audirea de către magistraţii britanici şi după epuizarea tuturor căilor de atac împotriva deciziei de predare din Marea Britanie către România, la data de 29 octombrie a.c., autorităţile judicare din Marea Britanie au încuviinţat predarea celui în cauză.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii