Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Poliţistul anului” în 2002 Un profesor de handbal din Năvodari, acuzat că şi-a umilit şi bătut elevii

ro

04 Feb, 2014 09:47 1125 Marime text
 Handbalul românesc o duce de la un an la altul tot mai rău. Rezultatele nu mai sunt pe măsura aşteptărilor, iar sponsorii şi interesul scad simţitor. Handbalul de "suprafaţă", cel care se vede la televizor, arată însă impecabil în comparaţie cu ce se întâmplă la bază, în sectorul juvenil. Scandalurile se înmulţesc de la un turneu la altul din diverse motive: părinţi nerăbdători care se bagă peste profesori, arbitri care "fură" (n.r. din acest motiv sunt şi alergaţi) şi, mai grav, copii umiliţi ori agresaţi fizic. În această ultimă categorie se înscriu şi ultimele evenimente consemnate la CS Năvodari. Pe masa conducerii au ajuns două plângeri făcute de doi sportivi de 13-14 ani, care n-ar mai fi suportat regimul în care îşi desfăşurau activitatea. Unul dintre ei ar fi fost bătut după un meci, în toamna trecută, motiv pentru care "a ieşit verde din vestiar", susţine un părinte.

"Domnul profesor (n.r.- Nicolae Gârbocea) mi-a adresat nenumărate injurii, mi-a pus poreclă, nu numai mie ci şi altor colegi", susţine un sportiv în reclamaţie. El menţionează că profesorul râdea, astfel, de copii. "Pe parcursul acestor trei ani m-a lovit, însă mi-a fost frică să vorbesc, m-a ameninţat că mă dă afară din echipă. Aceste fapte le-am spus bunicilor, dar fiind bătrâni nu au luat nicio măsură", se specifică în aceeaşi plângere.

Mai mulţi părinţi au luat atitudine şi i-au cerut directorului Constantin Dincu, printr-o hârtie pe care au şi semnat-o, să renunţe la colaborarea cu Nicolae Gârbocea. Aceştia au susţinut că, pe fondul "neputinţei", profesorul îi agresează verbal şi fizic pe copii. "Copilul meu nu a avut probleme pentru că am fost mereu aproape de echipă, dar am semnat cererea pentru că sunt alţi băieţi care suferă din cauza profesorului, care sunt umiliţi. N-ar fi trebuit să mă intereseze aceste lucruri, dar am luat atitudine pentru ce se întâmplă la echipă", ne-a declarat Niculae Milu. Băiatul acestuia este cel mai bun de la grupa respectivă, astfel că nu se teme că el ar putea avea repercusiuni pentru că a semnat reclamaţia.

Sursa: Prosport.ro

Nicolae Gârbocea este lucrător al Poliţiei Judeţului Constanţa. În 2002 a fost desemnat „Poliţistul anului”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii