Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:27 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou membru în familia Delfinariului din Constanţa! (video)

ro

12 Jun, 2019 08:45 895 Marime text
Familia Delfinariului din Constanţa s-a mărit cu un nou membru, un leu de mare.

Puiul s-a acomodat deja în noul mediu şi este protejat şi hrănit de mama sa.

"Am dori să vă informăm despre un eveniment extraordinar care s-a întâmplat ieri.
Luni, 10 iunie, la ora 10:06 dimineața, femela noastră leu de mare californian, INUK, a dat naștere unui pui.
Acest eveniment este foarte important din două motive principale: este primul pui al femelei noastre INUK și este prima naștere a unui leu mare în România!
De luni de zile suspectăm sarcina INUK pe baza activităților sexuale pe care le-a avut cu masculul SAM în luna iunie a anului trecut. Sarcina unui leu de mare californian este de aproximativ 12 luni, astfel încât echipa noastră a început să se pregătească pentru acest eveniment posibil.
Mulțumim foarte mult doctorului Adrian Bilba, directorului CSMN pentru sprijinul său. Dr. Bilba, care este și medic veterinar, a efectuat recent două examinări cu ultrasunete pe INUK, care ne-au confirmat suspiciunile.
În prezent, suntem foarte mulțumiți de rezultatul acestei frumoase povesti. Puiul este sanatos si deja se hraneste cu lapte de la mama sa. Mama INUK se comportă foarte bine, este foarte protectoare cu nou-născutul ei. Încă nu putem determina sexul puiului. Mama și micutul sunt monitorizați de personalul nostru. În plus, suntem în contact permanent cu expertii nostri veterinari consultanti de la IZVG (Grupul Veterinarilor Internaționali din Zoo) din Marea Britanie. Acesta este gata să vină imediat în caz de nevoie.
Chiar dacă în acest moment toate datele sunt foarte pozitive, rămânem vigilenti și atenți deoarece nivelul de mortalitate al nou-născutului este mai mare în primele 3 săptămâni de viață, mai ales dacă mama naște pentru prima dată.
Întrucât bunăstarea animalelor este prioritatea principală a companiei noastre și pentru a oferi un mediu calm pentru mama și pui, am decis să ne întreruptem temporar programele educaționale de ieri. Ne pare rău pentru acest inconvenient, dar credem că programele noastre educaționale, vor putea fi reluate până la sfârșitul acestei săptămâni. Vom continua sa postam toate informatiile necesare.
Urmariti pagina noastră de facebook pentru a afla mai multe despre micutul nostru leu mare! Echipa Fauna Consulting", se arată în mesajul postat pe Facebook.


Ti-a placut articolul?

Comentarii