Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:27 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou caz de pestă porcină confirmat în județul Constanța. Ce măsuri vor lua autoritățile

ro

09 Nov, 2018 14:19 381 Marime text
Astăzi, 09.11.2018, Comitetul Local de Combatere a Bolilor la Animale(CLCB) a fost convocat de către prefectul județului, ca urmare a confirmării unui nou focar de pestă porcină africană, în zona localității Mircea Vodă.  


Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului- Județul Constanța, exploatația de 24 porcine este izolată și, deși la momentul actual nu implică riscuri de transmitere în zonă, consideră specialiștii DSV, trebuie intervenit rapid pentru a fi evitată răspândirea virusului. 

”În cadrul ședinței, prezidate de către prefectul județului, membrii CLCB au votat pentru sacrificarea animalelor, măsură care este acceptată și de către proprietarul porcinelor.   
Cum porcii sunt înregistrați în unitatea administrativ-teritorială Mircea Vodă, dar localizarea fizică a acestora este pe raza comunei Peștera, autoritățile celor două   localități vor conlucra împreună cu specialiștii DSV, astfel încât operațiunea de sacrificare și îngropare a celor 24 de porci să se desfășoare rapid și fără urmări nedorite. 
În consecință, acțiunea va fi demarată în cursul acestei zile, de către o echipă comună formată din reprezentanți ai DSV, autorități publice locale și MApN” - au mai transmis reprezentanții Instituției Prefectului- Județul Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii