Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:01 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elicopter a fost doborât în Libia. "Credem că toți pasagerii sunt morți"

ro

28 Oct, 2015 00:18 924 Marime text
Un elicopter al autorităților de la Tripoli nerecunoscute de comunitatea internațională a fost doborât marți în apropiere de capitala libiană, cel puțin nouă oameni pierzându-și viața, a declarat un responsabil afiliat acestora, acuzând guvernul rival că ar fi în spatele atacului, relatează AFP. Libia a fost aruncată în haos după căderea lui Muammar Gaddafi în 2011, două autorități politice disputându-și puterea din 2014, una la Tripoli, și cealaltă, singura recunoscută internațional, aflată în estul țării.
 
"Un elicopter care transporta 16 persoane și se îndrepta spre Tripoli a fost ținta unor tiruri. Aparatul s-a prăbușit în mare în zona Al-Maya, în vestul capitalei. Până în prezent am găsit nouă trupuri neînsuflețite, printre care și cel al col. Hussein Abu Dayya", a declarat colonelul Mostafa al-Sharkassi, purtător de cuvânt al forțelor aeriene loiale autorităților de la Tripoli, citat de Agerpres. "Credem că toți pasagerii sunt morți", un înalt responsabil al coaliției de miliții Fajr Libya, care controlează Tripoli, a precizat el.
 
Pe lângă col. Hussein Abu Dayya și trei membri ai echipajului, aparatul de zbor mai avea la bord și civili, printre care și angajați de bancă însărcinați cu transportul de fonduri pentru funcționari.
 
"Elicopterul nu era înarmat. Este un act criminal", a acuzat col. Sharkassi, atribuind atacul grupurilor armate cu legături cu guvernul recunoscut de comunitatea internațională. Acesta a dezmințit însă orice implicare în prăbușirea elicopterului.
 
"Comandamentul general al forțelor armate este destul de curajos pentru a revendica operațiunile pe care unitățile sale le desfășoară în întreaga țară", a reacționat purtătorul de cuvânt Khalifa el-Obeidi, citat de agenția oficială.
 
Colonelul Sharkassi a promis că autoritățile de la Tripoli vor riposta "când va veni momentul".
 
De la sfârșitul lui iulie 2014, cele două tabere sunt angrenate în bătălii nesfârșite în diferite regiuni ale Libiei. Comunitatea internațională încearcă să facă presiune pentru semnarea unui acord privind un guvern de uniune în prezent în discuție sub egida ONU, notează AFP.Fotografia are doar scop ilustrativ

Ti-a placut articolul?

Comentarii