Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut scriitor grec a fost găsit fără suflare în casa sa. Acesta ar fi fost asasinat

ro

06 Dec, 2014 14:54 1122 Marime text
Menis Koumandareas, unul dintre cei mai prestigioşi scriitori din Grecia, a fost asasinat, corpul său neînsufleţit fiind descoperit în această dimineaţă în locuinţa sa din Atena, relatează Mediafax.
 
O anchetă a fost deschisă de poliţia din Atena. Victima, care a murit la vârsta de 83 de ani, prezenta răni la nivelul gâtului şi a feţei, potrivit poliţiei, care avansează ideea că scriitorul a fost strangulat.

Potrivit primelor probe strânse de poliţie, scriitorul a ieşit în oraş vineri seară, în apropiere de centrul Atenei, împreună cu nişte prieteni.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui carieră a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi străine. De asemenea, a tradus în limba greacă mai multe cărţi scrise de autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway şi Scott Fitzgerald.

Menis Koumandareas a realizat în romanele sale, cu un stil sobru, un portret al societăţii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei şi micii comercianţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii