Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat şi-a plătit ratele în monede de 10 și 50 de bani, în semn de protest față de problema creditelor în franci elvețieni

ro

11 Feb, 2015 15:51 979 Marime text
Protest inedit al celor care au credite în franci elvețieni. Un bărbat şi-a plătit ratele în monede de 10 și 50 de bani. În total 36.000 de bucăţi cu o greutate de 140 de kilograme, informează b1.ro. 

Nu e prima dată când se apelează la aceasta modalitate de manifestaţie. Mai multi români nemulţumiţi din toată ţara s-au prezentat la ghişeul băncilor cu rata mărunţită în monede sau bancnote de un leu. 

Marian Butoi, un datornic în franci elveţieni, a decis să-şi înceapă protestul la ora deschiderii băncii: s-a decis să plătească rata în zeci de mii de monede. Aşa că angajaţii instituţiei, resemnaţi, au trecut la numărat. Explicaţia protestului e simplă. „Aici avem valoarea ratei mele restante din luna ianuarie, de 2.800 de lei. Sunt peste 36.000 de monede, au apoximativ 140 de kilograme. I-am adunat de la prietenii mei, care m-au ajutat să plătesc rata pe luna ianuarie. Banca mă tot sună de două săptămâni, zilnic, să-mi reamintească că am un credit la care scadenţa a fost depăşită. Şi am luat decizia, ok, îmi plătesc creditul”, a explicat clientul băncii, scrie b1.ro. 

Marian, un tânăr de 34 de ani, e doar unul dintre zecile de mii de români datori în franci elveţieni şi că nu e mulţumit de soluţiile vehiculate de reprezentanţii Băncii Naţionale şi de politicieni.  „Soluţiile venite din partea guvernanţilor noştri, respectiv falimentul personal nu este pentru mine o rezolvare. Noi aşteptăm o soluţie din partea băncilor. Eu când am luat creditul, am luat rata de 700 franci, echivalentul a 1.600 de lei, în prezent am ajuns să plătesc peste 3.000 de lei rată lunară”, a spus acesta, relatează b1.ro. 


Peste 75.000 de români au credite în franci elveţieni şi au fost afectaţi dur după creşterea monedei care pe 23 ianuarie a atins maximul istoric de 4,5817 lei.


Sursa: b1.ro
Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii