Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR a premiat copiii cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare naționale

ro

27 May, 2015 13:37 1755 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat, ieri, cea de-a treia ediție a galei de premiere a copiilor tătari care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare naționale – faza județeană, în anul școlar 2014 – 2015. Ediția de anul acesta a galei „Premiem valoarea, recunoaștem excelența” s-a remarcat, în primul rând, printr-un număr mai mare de elevi premiați comparativ cu ediția de anul trecut. Astfel că, anul acesta, UDTTMR a acordat aproape 100 de premii pentru peste 90 de elevi din județul Constanța, o parte dintre copii obținând rezultate deosebite la două sau chiar trei olimpiade. Disciplinele la care s-au regăsit pe podiumurile concursurilor școlare elevi tătari au fost: Limba și literatura română (disciplina cu cei mai mulți elevi tătari care au obținut rezultate deosebite), Limbi străine – Engleză, Franceză, Germană și Spaniolă, Chimie, Biologie, Matematică, Fizică, Astrologie și Astrofizică, Tehnologie, Psihologie și Arte.
Toți olimpicii premiați de UDTTMR au primit câte o diplomă și câte un voucher pentru taberele organizate în vacanța de vară de uniune. Olimpicilor le-au fost alături la festivitatea de premiere familiile, profesorii îndrumători, prietenii, dar subprefecții județului Constanța, Ersun Anefi și Levent Accoium, Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, Viceconsulul Turciei la Constanța, Ozgen Topçu, reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea și ai Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” Constanța. De asemenea, din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a fost prezentă Icbal Anefi, inspector de limba turcă.
„Uniunea oferă fiecăruia dintre cei peste 90 de olimpici de etnie tătară câte un loc în taberele organizate de noi în vacanța de vară. Poate nu este foarte mult, dar suntem convinși că este important prin prisma faptului că astfel noi ne reconfirmăm menirea pe care o avem și anume aceea de a aduce laolaltă membrii comunității, indiferent de vârstă, statut social, pregătire. Suntem convinși că cele cinci zile pe care le veți petrece împreună vă vor oferi posibilitatea să vă cunoașteți, să legați prietenii, să vă (re)descoperiți prin prisma celui mai important atribut care vă unește și vă definește: acela că indiferent de înclinațiile profesionale, de performanțele pe care le aveți, toți sunteți tătari, membri ai comunității noastre care se bucură de un respect deosebit”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii