Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turistii aflati pe litoral nu-si fac griji pentru radiatiile ultraviolete

ro

23 Jul, 2010 12:01 1041 Marime text

Nivelul emisiilor de radiaţii ultraviolete a atins cote alarmante în România. Doar specialiştii par însă constienţi de pericolul expunerii de soare în această perioadă.

Turiştii aflaţi pe litoral se bucură de vremea bună, fără să-şi facă griji pentru sănătate. Sunt la mare şi vremea bună nu poate decât să-i bucure. Turiştii nu sunt deloc îngrijoraţi de nivelul alarmant al radiaţiilor ultraviolete din aceste zile.

"Nu, nu ne e teamă de radiaţii, cu toate că am ascultat la aparat ce se întâmplă", spune un turist. Oamenii motivează faptul că le place căldură, soarele şi le e bine în plină zi la plajă.

"E adevărat că sunt roşie, dar sunt de doar două zile la mare. Ne dăm cu ulei de măsline când ajungem acasă", găseşte soluţia o persoană de pe litoral. Deşi se plâng de usturimi ale pielii, oamenii stau la soare şi după-amiaza, adică atunci când medicii ne spun să ne ferim cât putem de razele soarelui - în intervalul 11-17.

Mai mult, doctorii atenţionează asupra pericolului expunerii la soare în aceste zile.

"Expunerea la soare poate produce cefalee, lipotimii, stări de deshidratare, toate cu complicaţii deosebite în timp, dacă nu se iau măsurile necesare cât mai repede", a declarat dr. Aura Broască, director adjunct la Serviciul de Ambulanţă Constanţa.

În cazul expunerii prelungite, radiaţiile ultraviolete por transforma o simplă aluniţă în cancer de piele. avertizează dermatologii.

Meteorologii anunţă că temperaturile caniculare şi radiaţiile ultraviolete puternice vor scădea la sfârşitul săptămânii.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii