Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia construieşte un nou tunel rutier şi feroviar pe sub strâmtoarea Bosfor

ro

27 Feb, 2015 19:25 2748 Marime text
Turcia va construi cel de-al treilea tunel rutier și feroviar pe sub strâmtoarea Bosfor pentru a face legătura între partea europeană și cea asiatică a orașului Istanbul, a anunțat vineri premierul turc Ahmet Davutoglu, transmite AFP, comform Agerpres.

“Cu acest mega-proeict vom construi un nou Istanbul”, a declarat Davutoglu.

Tunelul cu o lungime de 6,5 kilometri va avea trei nivele, două rezervate circulației automobilelor și cel de-al treilea pentru trenuri și metrouri. Costul proiectului este estimat la 3,5 miliarde de dolari iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru 2020. Ministrul turc al Transporturilor, Lütfi Elvan, a precizat că acest mega-proiect nu îi va costa nimic pe contribuabili deoarece va fi construit și operat pe baza unui parteneriat public privat.

Un tunel feroviar pe sub Bosfor, primul din lume care face legătura între două continente, a fost inaugurat în luna octombrie 2013 iar un al doilea tunel feroviar este în construcție și este prevăzut să devină operațional în 2016. Autoritățile au în vedere un canal navigabil paralel cu Bosforul între Marea Neagră și Marea Marmara.

incomemagazine.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii