Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricouri şi cămăşi, susceptibile a fi contrafăcute, au fost depistate la Vama Veche

ro

21 Jun, 2016 13:36 1959 Marime text
La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de trecere a frontierei Vama Veche, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, călătorind ca pasager într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.
 
În urma controlului specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în bagajele personale ale persoanei în cauză, 149 de articole de îmbrăcăminte (tricouri și cămăşi), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 22.400 lei dacă ar fi fost originale.
 
Bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile din Istanbul pentru a le comercializa în România.
 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998, iar bunurile au fost ridicate până la finalizarea cauzei. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii