Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trenul Unirii, dus de locomotiva Hora de la București la Iași

ro

24 Jan, 2016 10:00 1288 Marime text
 
Ministerul Transporturilor, împreună cu societățile din subordine, organizează, astăzi, o serie de evenimente dedicate Unirii Principatelor Române.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA va marca Ziua Unirii prin organizarea mai multor evenimente tematice, în toate cele opt regionale de cale ferată, în intervalul 11,00 — 14,30. Roșu, galben, albastru și ia românească vor colora tradițional Gara București Nord, unde călătorii împreună cu cadrele didactice și elevii Liceului Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești vor cânta și se vor prinde în dansul unirii la ora 11,45.
 
CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 1663, Trenul Unirii. Acesta va pleca din București Gara de Nord către Iași la ora 12,00  și va  fi remorcat de locomotiva Hora, adică acea locomotivă pictată cu simboluri naționale, din prima galerie de artă în mișcare.
 
Pe asemenea, la casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un „post-card” cu șnur tricolor și la megafoane va cânta Hora Unirii.
 
Cei ce vor călătorii cu metroul pot participa la mini-concertul ce va fi susținut cu acest prilej de celebrul Ansamblu Folcloric „Cununa Carpaților”, la ora 14,00, în stația de metrou Piața Unirii 1. Punctul central al spectacolului va fi Hora Unirii, în care vor fi invitați să se prindă și călătorii.
 
Şi compania TAROM sărbătorește Unirea Principatelor Române, cu un tarif unic de 57 euro dus-întors, toate taxele incluse, pentru biletele achiziționate pe rute între București și Cluj, Iași, Oradea, Satu Mare, Suceava și Timișoara.
 
Pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu personalul va împărți stegulețe tricolore pasagerilor explicând în câteva cuvinte semnificația zilei. La Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, timp de aproximativ o oră, pasagerii vor fi întâmpinați în cel mai autentic spirit românesc, printr-un spectacol de dans (horă) oferit de ansamblul „Doinița”, format din cinci perechi de tineri, care vor împărți stegulețe tricolore.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii