Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:37 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei cetățeni au încercat să treacă ilegal frontiera în România, pe Dunăre, cu o barcă

ro

23 May, 2018 14:03 541 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II, județul Mehedinți, în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinți au depistat trei bărbați din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din  Serbia în România, pe Dunăre, cu o barcă. În baza acordului de readmisie, cetăţenii albanezi vor fi predați autorităţilor de frontieră sârbe, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.
 
Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 23.05.2018, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II - I.T.P.F. Timişoara în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinți au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în cadrul căreia au depistat, în apropierea frontierei, trei persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona. Acestea se deplasau pe jos, dinspre malul românesc al Dunării spre interior, pe direcția kilometrului fluvial 865. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestora, conducându-le apoi la sediul instituției pentru cercetări.
 
Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit la malul Dunării şi o ambarcațiune sârbească, sens în care au informat autoritățile de frontieră sârbe despre eveniment.
 
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că trei bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, cu vârste cuprinse între 26 și 28 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu barca, cu scopul de a ajunge în state din Spațiul Schengen.
 

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar barca descoperită a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II până la finalizarea cercetărilor. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Republica Serbia, cetăţenii albanezi urmând a fi preluaţi de către autorităţile de frontieră sârbe, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale” - au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?

Comentarii