Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu şi-a reînnoit brevetul de comandant de navă

ro

16 Aug, 2013 13:19 2851 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a luat examenul pentru reînnoirea brevetului de comandant de navă. La simulator, Băsescu a trebuit să scoată o navă de 260 de metri din portul Rotterdam, fără remorchere.

Şeful statului a ieşit din simulatorul de la Constanţa, după aproape trei ore de examen. Întrebat dacă a luat examenul, Băsescu a răspuns: "Bineînţeles, da. A fost normal, pentru mine nu poate fi ceva spectaculos".

La simulator, preşedintele a fost pus la cârma unei nave de 260 de metri. "Partea de test a fost scoaterea navei din portul Rotterdam şi ancorarea ei în zona de ancoraj, după ce am aflat că armatorul nu prea are bani şi nu îşi permite să plătească remorchere. N-am lovit-o. Armatorul e mulţumit, iar eu am rămas cu brevet", a spus Băsescu râzând.

El a precizat că brevetul său este valabil pentru navele mai mari de 3.000 de tone deadweight, însă va trebui să dea şi testul IMO, care este structurat pe tipurile de navă, pentru a putea pilota un vas. "O să-l dau când o să ma nevoie", a spus preşedintele.

Update: În acest moment, președintele se îndreaptă spre vila de protocol de la Neptun

Citeste mai mult pe RTV.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii