Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:46 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu se ceartă cu toți pentru fratele lui condamnat pentru fapte de corupție

ro

18 Jun, 2016 00:32 1330 Marime text
Traian Băsescu reacționează dur după dezvăluirile făcute de Marian Căpățână zilele acestea pe la televiziuni, potrivit căruia acesta ar fi fost pus să mintă justiția ca să-l protejeze pe fostul președinte. Căpăţână nu s-a oprit doar la asta. El a aruncat nume de persoane și instituții foarte importante în joc, spunând că dacă el a încălcat legea, trebuie să răspundă și ei.
 

”Dacă Maior și Coldea au protejat cumva activități infracţionale alături de familia mea trebuie arestaţi imediat. Când un şef de stat încalcă legea și cei care au încălcat-o alături de el trebuie să fie arestați imediat. Să fie chemați imediat Maior și Coldea, iar dacă au primit un astfel de ordin și dacă l-au respectat alături de mine trebuie să fim judecați. Kovesi poate să se autosesizeze şi să mă cheme pe mine, și pe Maior, și pe Coldea şi să ne ancheteze cum am dat eu ordin și ei cum au protejat infracţiuni în familia preşedintelui”, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu la România TV, într-o emisiune televizată unde s-a abordat acest subiect.

 
Totodată, fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat dosare ale familiei Anghel, a explicat la una dintre televiziuni, cum i s-a luat rapid dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, după ce ”a îndrăznit să vorbească despre fratele fostului președinte”. Procurorul Eugen Iacobescu mai spusese că două milioane de euro de la familia Bercea ar fi ajuns la familia Băsescu.
 
În replică, Traian Băsescu l-a contrazis pe procurorul Iacobescu şi spune că îl va da pe acesta în judecată.
 

"Declaraţia procurorului Iacobescu trebuie să genereze o anchetă imediată la SRI şi la Parchet. De ce nu sunt aceste stenograme? Dacă au fost ascunse, e un lucru extrem de grav. Să nu fie niciun dubiu că îl voi da în judecată. Voi folosi înregistrarea şi îl voi da în judecată dacă nu îşi probează afirmaţia. Apare un lucru extrem de grav. Ar fi existat stenograme sustrase din dosar, ceea ce este mai grav decât o eventuală calomnie a acestui procuror. Toţi vor avea procese cu mine pentru că mint cu neruşinare. Felicitări domnule Abraham. Aţi reuşit să băgaţi în puşcărie un om nevinovat. Am şi eu stenogramele despre care vorbeşte domnul iacobescu. Ştiu când s-au cerut 500.000 de euro pentru a fi plătită intervenţia lui Bercea. Văd în această stenogramă se cerea comisoane. Dacă domnul Iacobescu ştie şi de alte stenograme, organele statului trebuie să intervină. Trebuie văzut dacă au dispărut stenograme şi în favoarea cui erau acelea.", a dezvăluit Băsescu, la RTV.

 
Apoi, Traian Băsescu s-a enervat s-a ”duelat” practic cu generalul Pavel Abraham, care l-a acuzat că minte.
 
Generalul Pavel Abraham, avocatul familiei Bercea în dosarul cu Mircea Băsescu, a spus că pe fond s-a făcut dreptate în această cauză, având în vedere că ai săi clienți ”au fost escrocați, li s-au luat banii și apoi au fost trimiși în judecată”.
 

”Pe fond s-a făcut dreptate. Clienții mei au fost escrocați, li s-au luat banii și apoi au fost trimiși în judecată. Cât privește faptul că Marian Căpâțână, complicele lui Mircea Băsescu, va trebui să plătească daune, avocatul este de părere că e ceva lăsat nerezolvat. Sunt curios cum vor motiva decizia”, a comentat avocatul familiei Anghel.

 
Amintim că Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, ieri, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii