Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Torționarul Alexandru Vișinescu, operat de urgență. Ce s-a întâmplat. Ce spun reprezentanții ANP

ro

09 Oct, 2018 13:00 1742 Marime text
Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost operat de splenectomie la Spitalul "Bagdasar Arseni" în prezent aflându-se la Terapie Intensivă, conştient şi stabil, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.
 

"Pacientul Vişinescu a fost internat de urgenţă pe data de 6 octombrie cu fracturi costale şi ruptură de splină. A fost operat de splenectomie, este în Terapie Intensivă, conştient şi stabil, dar nu se poate da un prognostic cert, având vârsta de 93 de ani", au afirmat sursele.

 
Se pare că acesta a căzut în penitenciar și a fost solicitată ambulanța pentru a fi preluat din unitatea de deținere.
 
Informația a fost confirmată de ANP, care a precizat că Alexandru Vișinescu nu a fost agresat ci a căzut în urma unei lipotimii.
 

”În scopul informării corecte a opiniei publice, cu privire situația înregistrată la Penitenciarul-Spital București-Jilava, sâmbătă, 06.10 a.c., în sensul solicitării sprijinului serviciului unic de urgență 112 și a transportării unei persoane private de libertate, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, la un spital din rețeaua sanitară publică, vă comunicăm:
 
Urmare verificărilor interne demarate la nivelul unității penitenciare sus-menționate, s-a stabilit faptul că evenimentul supus atenției publice s-a produs în urma unei căderi involuntare, rezultat al unui episod lipotimic, în contextul vârstei înaintate și a istoricului afecțiunilor cronice ale persoanei private de libertate, infirmându-se suspiciunile unei eventuale agresiuni” - au transmis reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

 
Pe 10 februarie 2017, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii