Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:55 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Meleșcanu, față în față cu ambasadorul Statului Kuweit la București, Talal Mansour Alhajeri

ro

11 Oct, 2018 17:19 372 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 11 octombrie 2018, pe ambasadorul Statului Kuweit în România, Talal Mansour Alhajeri.

Întrevederea s-a axat pe discutarea etapelor de urmat în vederea implementării aspectelor convenite de miniștrii afacerilor externe ai României și Statului Kuweit în cadrul reuniunii din 28 septembrie 2018, desfășurată la New York, în marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

În acest sens, ministrul Teodor Meleșcanu și ambasadorul Talal Mansour Alhajeri au trecut în revistă agenda contactelor bilaterale viitoare, prilej cu care au evidențiat nivelul ridicat al cooperării româno-kuweitiene în plan bilateral și în cadrul organismelor internaționale, precum și interesele convergente ale celor două țări.

În context, ministrul afacerilor externe a subliniat interesul părții române de aprofundare a dialogului politico-diplomatic, care să conducă la o creștere viitoare a schimburilor economice și a contactelor sectoriale, în beneficiul ambelor state.

Șeful diplomației române a arătat că, pe durata deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene (semestrul I 2019), România va acorda o atenție sporită evoluțiilor din vecinătatea sudică a Uniunii Europene și va pleda pentru intensificarea eforturilor de promovare a păcii și securității în această regiune.

Cei doi interlocutori au trecut în revistă evoluțiile recente pe plan regional și internațional, prilej cu care ministrul Teodor Meleșcanu a reiterat preocuparea față de stabilitatea regiunii Orientului Mijlociu.

În acest sens, a exprimat speranța că toate diferendele vor fi soluționate în cel mai scurt timp, pe calea dialogului. De asemenea, a salutat eforturile susținute ale Emirului Statului Kuweit pentru asigurarea unui climat de bună cooperare în cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului.

Sursa foto: stirileprotv.ro 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii