Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alerta Serviciului Român de Informaţii Tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România

ro

12 May, 2017 15:21 2139 Marime text
Centrul Național Cyberint, aflat în coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI), a contracarat o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România, informează SRI.

După cum precizează SRI, cel mai probabil, tentativa a aparținut unei „entități asociate grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear”.

„A fost identificată o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România, derulată, cel mai probabil, de actori asociați anterior cu alte incidente de acest tip. Datorită cooperării eficiente între instituții, a fost prevenită materializarea atacului și producerea de pagube, fiind identificate țintele vizate, precum și metodologia de atac. Relevant, din perspectiva securității cibernetice, este faptul că această tentativă de atac nu reprezintă o noutate. Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizează instituții, entități și persoane din spațiul virtual, iar România nu reprezintă o excepție”, menționează SRI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii