Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenorul Cornel Stavru a murit

ro

18 Sep, 2015 18:12 1894 Marime text
Cornel Stavru, unul dintre cei mai apreciaţi tenori dramatici români, cu o carieră de mai multe decenii pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), a murit, joi, la vârsta de 86 de ani.

Cornel Stavru s-a născut la Constanţa, pe 31 august 1929. Acesta a debutat la ONB în anul 1958, în rolul Manrico din opera "Trubadurul", de Giuseppe Verdi. De-a lungul timpului, maestrul, care a studiat cu nume mari ale operei din România, precum Aurel Costescu Duca, Şerban Tassian şi Alexandru Colfescu, a purtat mai departe tradiţia vocilor româneşti, pe scene din ţară, dar şi din lume, în Rusia, Bulgaria, Egipt, Belgia, Grecia, Franţa, alături de personalităţi precum Renata Scotto, Aldo Protti, Mirella Freni, Irina Arhipova, informează Opera Naţională

Printre rolurile cu care a cucerit spectatorii bucureşteni se numără nemuritoarea sa interpretare a rolului Don José din "Carmen", de Georges Bizet, Turridu din "Cavalleria rusticana", de Pietro Mascagni, Otello din opera cu acelaşi titlu de Giuseppe Verdi, Canio din "Paiaţe", de Ruggero Leoncavallo, şi multe altele. Şi-a depăşit adesea repertoriul abordând cu seriozitatea şi dragostea de operă care îl caracteriza roluri din opere de Richard Wagner, Giacomo Puccini, Ludwig van Beethoven, prezentând în concert lucrări precum "Încoronarea Popeii", de Claudio Monteverdi, "Viaţa scurtă", de Manuel de Falla şi "Profetul", de Giacomo Meyerbeer.

Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Cimitirul Reînvierea din Bucureşti.

Sursa: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii