Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:07 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul românesc în doliu. S-a stins o cunoscută actriţă. Avea doar 47 de ani

ro

08 Jul, 2017 19:31 3254 Marime text
Teatrul Național 'I.L.Caragiale' se desparte de o cunoscută actriță: GILIOLA MOTOI a încetat din viață la numai 47 de ani. Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri și mai triști. A fost Veronica Micle, a fost Mița Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toți a fost și va fi Giliola Motoi, o actriță de o mare sensibilitate și cu un farmec aparte, ale cărei interpretări vor rămâne vii multă vreme de-acum înainte.
 
A debutat pe scena Teatrului 'Maria Filotti' din Brăila în 1988, unde vreme de 8 ani a interpretat numeroase roluri, de la Inocenta din 'Gimnastică sentimentală' de Vasile Voiculescu, la Vanda din 'Gaițele' de Alexandru Kirițescu și până la Ana Cristi din piesa cu același titlu de Eugene O'Neill, personaje variate tipologic, cărora le-a dăruit din farmecul și dragostea ei pentru scenă. Pentru rolul Magda Minu din piesa 'Ultima oră' de Mihail Sebastian — în adaptarea și regia lui George Motoi, a primit Premiul Național de Interpretare 'Elvira Godeanu', acordat de Asociația Umoriștilor din România (A.U.R).
 
Începând din 1996 a fost actrița Teatrului Național din București, unde spectatorii au aplaudat-o într-o nouă serie de roluri reliefate cu temperament și cu un șarm aparte, dintre care amintim Gaby din 'Ultima oră' de Mihail Sebastian, regia Anca Ovanez Doroșenco, Veronica Micle — 'Dulcea mea doamnă, Eminul meu iubit', adaptarea și regia George Motoi, Coralia — 'Generația de sacrificiu' de I. Valjan, regia Dinu Cernescu, ultimele ei apariții pe scena TNB fiind într-un spectacol cu mare priză la public, 'Cinci femei de tranziție' de Rodica Popescu Bitănescu, unde interpreta Profesoara.
 
La doi ani de la dispariția celui ce i-a fost profesor și partener nu numai de scenă dar și de viață, drumul Giliolei printre stele se îndreaptă către o dorită regăsire. Despărțirea de inegalabilul ei partener de suflet a cântărit prea greu și inima i-a cedat ieri, 7 iulie 2017.
 
Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie, de la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, în aceeași zi, de la ora 12.00.
 

"Dumnezeu să o aibă în pază și s-o odihnească în pace!" - au transmis colegii din Teatrul Național 'I.L.Caragiale'
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii