Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:34 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O insectă de import ne ameninţă Ţânţarul-tigru a ajuns în Bucureşti!

ro

04 Sep, 2015 09:58 1902 Marime text
Această insectă, numită popular ţânţarul-tigru („Aedes albopictus”), a fost semnalată în Bucureşti. Fotografia „monstrului” a fost publicată de dezvaluitorul.ro şi fusese primită de administratorii site-ului de un bucureştean din sectorul 6. Specialiştii susţin că insecta peste 20 de boli tropicale grave. Printre altele, acesta poate transmite virusul care provoacă meningită West Nile, dar şi virusul Denga, care poate provoca omului febră foarte mare, convulsii și hemoragii şi poate duce chiar la deces dacă nu este tratată.
Specialiştii avertizau încă de la mijlocul lunii trecute că va ajunge şi în ţara noastră dacă temperaturile caniculare vor continua. Conform unei prezentări publicate pe site-ul Societății Române de Microbiologie, țânțarul- tigru este introdus în diverse ţări, acum şi în România, ”prin import de anvelope uzate și de bambus”.
Insecta poate fi recunoscută ușor, fiind neagră cu dungulițe albe pe corp și membre. În cazul în care, în urma unei ciupituri de țânțar, prezentați simptome precum febră, dureri de cap, vomă, greață, dureri musculare și articulare, trebuie să vă prezentați de urgență la doctor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii