Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă persoane din judeţul Dolj, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile

ro

30 Aug, 2018 15:32 1489 Marime text
Nouă persoane din judeţul Dolj cu vârste cuprinse între 33 şi 79 de ani, au fost infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile în urma înţepăturilor de ţânţari.

Potrivit datelor DSP Dolj, numărul persoanelor din judeţ care în urma înţepăturilor de ţânţari au fost infectate în această vară cu acest virus a ajuns la 20, informează Agerpres.

"În cadrul activităţii de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai - 31 octombrie, în săptămâna 34/2018, în judeţul Dolj au fost confirmate 9 cazuri cu infecţie cu virusul West Nile, la 5 femei şi 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 79 de ani din Craiova - 2, Băileşti - 1, Bucovăţ - 1, Calafat - 1, Dăbuleni - 1, Drăgoteşti - 1, Galicea Mare - 1 şi Răcarii de Jos - 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă", precizează DSP Dolj.


De precizat că în ultimele două săptămâni numărul cazurilor de infecţii cu West Nile a crescut semnificativ de la o săptămână la alta, în urmă cu două săptămâni fiind şase cazuri confirmate.

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a declarat, joi, în cadrul şedinţei CL Craiova, că efectul dezinsecţiei este aproape zero, iar oraşul este plin de ţânţari, însă pe domeniul public concentraţia substanţelor folosite nu poate fi mărită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii