Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr urmărit internaţional pentru 29 de infracțiuni de furt, reţinut de poliţiştii tulceni. Prejudiciu uriaş

ro

09 Mar, 2018 11:40 1806 Marime text
Polițiștii din Tulcea au depistat, cu sprijinul de specialitate al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, un bărbat de 21 de ani, urmărit internațional de autoritățile austriece, pentru săvârșirea a 29 de infracțiuni de furt, comise în Austria.
 
La data de 8 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Tulcea, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Murighiol, au depistat, pe raza comunei Murighiol, un bărbat, de 21 de ani, din Baia Mare, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile austriece.
 
Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea a 29 de infracțiuni de furt calificat.
 
În perioada martie – septembrie 2017, bărbatul ar fi sustras bunuri, în mod repetat, din locuințele unor persoane din Austria, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.
 
Pentru depistarea persoanei, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi, 9 martie, să fie prezentat Curții de Apel Constanța, pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile din Austria.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii