Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de solicitări la Constanța pentru programul Fundației Renașterea pentru testări Papanicolau și mamografii gratuite. Ce a declarat Mihaela Geoană despre prelungirea acestuia

ro

21 Mar, 2018 19:07 2201 Marime text
În perioada 8 martie-6 aprilie, Fundația Renașterea, în parteneriat cu Motivi și cu susținerea Primăriei Constanța și CityPark Mall, oferă femeilor din Constanța 400 de teste Papanicolau și 200 de mamografii gratuite. Numărul solicitărilor a fost cu mult mai mare decât locurile disponibile, astfel că organizatorii au încercat să facă o prelungire a campaniei.
 
Contactată telefonic, Mihaela Geoană, din partea Fundației Renașterea a declarat pentru ZIUA de Constanța că a fost luată în calcul o prelungire a programului care s-a bucurat de un real succes la Constanța dar nu au fost găsiți sponsori care să sprijine programul.
 

”Este nevoie de bani pentru achitarea asistenței medicale și a consumabilelor, astfel că până la găsirea unor sponsori dispuși să ne sprijine nu vom putea prelungi programul. Încercăm să obținem de la Direcția de Sănătate Publică Constanța o listă cu medicii din județul Constanța înscriși în programul național pentru testarea Papanicolau astfel încât femeile să știe cui să se adreseze pentru efectuarea acestor teste gratuit” - a declarat pentru ZIUA de Constanța, Mihaela Geoană.

 
Pentru înscrierea în programul desfășurat de Fundația Renașterea în doar 2 zile de la începerea campaniei, lista de programări s-a completat.
 

”Ne bucură interesul mare pentru prevenție și le încurajăm pe cele care doresc să își facă testul Papanicolau, să solicite trimitere de la medicul de familie, putând astfel să beneficieze de investigație gratuită în sistemul sanitar de stat” – se arată în mesajul postat de Fundația Renașterea pe Facebook.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii