Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:39 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane şi zeci de autovehicule, depistate de poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

ro

20 Nov, 2016 18:36 775 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau depistat, în ultima săptămână, 884 de persoane, 115 autovehicule, 38 de documente şi 4 plăcuţe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 11 – 18 noiembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 673 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.  

Poliţiştii români au pus în aplicare 27 de mandate europene de arestare, au depistat 142 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 14 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 90 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 30 de documente și 4 plăcuţe de înmatriculare.

Totodată, 211 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Dintre acestea, 31 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar  4 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 25 de autovehicule și 8 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii