Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:09 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de perechi de încălţăminte susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată

ro

29 Jun, 2016 18:01 793 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, peste 500 perechi de încălţăminte susceptibilă a fi contrafăcută, în valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originală.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
 
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 512   perechi de încălţăminte, care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 103.096 lei dacă ar fi originale.
 
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii