Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecții care ar fi agresat doi jandarmi în timpul protestului din 10 august, urmăriți penal. Ce au stabilit procurorii

ro

23 Aug, 2018 20:31 1568 Marime text
În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii S.T. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi C.M.G. pentru săvârşirea infracţiunii de uz de arma fără drept, informează procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti
 
Probele administrate în cauză până în prezent au conturat următoarea situaţie de fapt:
 
1. Inculpatul S. T., în timp ce se afla în public, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii de protest, alături de numeroşi alţi indivizi, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i o lovitură cu piciorul în zona superioară a corpului.
 
Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.
 
2. În ziua de 11 august 2018, inculpatul C.M.G. a mers împreună cu inculpatul D. D. (persoană care în ziua de 10 august 2018, în timpul manifestaţiei de protest din Piaţa Victoriei, i-a sustras unui subofiţer de jandarmi, arma din dotare - pistol Carpaţi cal. 7,65 mm), pe un teren situat în apropierea localităţii Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde a executat un foc de armă.
 
Totodată, faţă de cei doi inculpaţi s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.
 

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii