Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Strigător la cer! Consiliul Judeţean Constanţa a tăiat drastic din suma pentru construirea centrului de Radioterapie

ro

11 May, 2016 12:08 2382 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa v-a prezentat în mai multe rânduri intenţiile conducerii CJC şi ale managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu privire la situaţia secţiei de radioterapie. După ce în urmă cu câteva zile vă expuneam faptul că în convocatorul publicat pe 5 mai pe site-ul CJC, la punctul 15, la iniţiativa vicepreşedintelui cu atribuţii de președinte al CJC se propune „alocarea sumei de 10.000.000 lei Spitalului Clinic Județean de Urgență «SF. Apostol Andrei» Constanța pentru demararea lucrărilor de construire a Centrului de Radioterapie“, la mai puţin de o săptămână, CJC-ul se suceşte: Astăzi,. cu doar câteva ore înainte ca aleşii judeţeni să voteze, proiectul de hotărâre şi-a schimbat nu doar denumirea, ci şi conţinutl. Astfel, aleşii judeţni vor aproba în şedinţa ordinară de astăzi, probabil ultima din această legislatură, alocarea unei sumei de doar 4.000.000.00 de lei (40% din cât era prevăzut iniţial) pentru demararea lucarilor de construire a Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “SF. Apostol Andrei” Constanta, iniţiativa aparţinându-i vicepreşedintelui Cristinel Dragomir. Potrivit expunerii de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre, pentru anul 2016 se propune această alocare de doar 4.000.000 de lei, reprezentând costul estimativ necesar demarării construcţiei, investiţie ce presupune un studiu geotehnic, proiectare, autorizaţii, dirigenţie de şantier şi construcţie. 
 
Citeşte şi: 

Vom reveni!
 

UPDATE 2, ora 14.56:

Noul buncăr pentru radioterapie va fi construit de CJC. Dragomir speră că pană în iulie-august 2017 să fie gata buncărul. Probabil în 2018 va începe să funcţioneze. Acesta va fi prevăzut cu două generatoare de particule foarte performante, dintre care unul de backup.
 
Ministerul Sănătăţii urmează să aplice, prin banca mondială între 5-7 milioane de euro. Actualul buncăr unde se face radioterapi până la 1 aprilie va deveni centru de brahiterapie.
 
„Aşa a fost recomandarea proiectantului cu care am vorbit”, a explicat Dragomir.
 
„Până când Constanţa va avea un nou centru de radioterapie, bolnavii vor merge să se trateze la Institutul Oncologic Fundeni din Bucureşti. Sunt deja programări făcute, avem grupuri de câte maximum 6 bolnavi care merg”, a continuat Cristinel Dragomir. 


UPDATE 1, ora 13.30:

Consilierul Mihaela Andrei a cerut public demisia lui Căpăţînă.
„Nu dumneavoastră trebuia să îi spuneţi managerului Spitalului că îi aduceţi această sumă. El trebuia să o ceară”, a replicat aceasta. 

Consilierul Marian Cruşoveanu l-a întrebat pe Cristinel Dragomir şi ce se mai întamplă cu angiograful care trebuia adus la Constanţa.
 
„Nu ştiu să vă dau multe detalii, am înţeles că sunt probleme cu Siemens, furnizorul lor”, a prevcizat Dragomir.
 
Acest proiect de hotărâre privind alocarea unei sume pentru demararea lucrărilor de construire a Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, a trecut cu 34 de voturi „pentru”. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii